5 aktivnosti za povezovanje vaših malčkov

Biti starš enemu malčku ima svoje zagonetke, ko pa imaš dva, je naloga še dvakrat težja (sploh ne bomo omenjali, kaj se zgodi, če imaš 3, 4 ali celo 5 otrok!). In medtem, ko je starševstvo mnogokrat nekaj najlepšega, je po drugi strani tudi zelo, zelo utrujajoče, a zelo izpopolnjujoče; predvsem v trenutkih, ko se otroci sami igrajo, s čimer krepijo svoje bratske/sestrske vezi, staršem pa s tem omogočijo nekaj minut počitka. Izbrali smo 5 aktivnosti, ki bodo vaše malčke zabavale, vi pa boste hkrati v miru spili skodelico čaja (ali kozarec vina).


Tla so lava

To igro verjetno že poznate … V njej se igralci pretvarjajo, da so tla lava, glavni cilj igre pa je izogibanje stiku s tlemi. Malčki lahko skačejo z blazine na preprogo, plezajo po sedežni (v kolikor jim to dovolite, seveda) ali pa najdejo kakšno drugo mesto, ki ga označijo za varno pred lavo. Ta igra bo zagotovo utrudila vaše malčke in jih pripravila na zgoden spanec!


Ime, kraj, žival, stvar …

Svojega malčka vprašajte po naključni številki od 1 do 25 in tako izberite črko iz abecede. Ko je črka določena, morate na list papirja zapisati državo, stvar, kraj, žival, bravo itd., ki se začne s taisto črko. Za vsak krog imate na voljo eno minuto. Ne le, da se bodo vaši mali junaki kratkočasili, hkrati se bodo naučili mnogih novih zanimivosti in obogatili svoje znanje na različnih področjih.


Skupno branje knjige

Le redko katera stvar vam bo tako pogrela srce kot trenutki skupnega branja knjig vaših malčkov. Naše personalizirane knjige za sorojence so neštetim malčkom po vsem svetu sveta pomagale utrditi bratsko oz. sestrsko vez za vse življenje. Med našo ponudbo personaliziranih knjig za sorojence boste zagotovo našli pravšnjo zase, saj imamo na voljo personalizirane knjige za dva sorojenca (tudi za dvojčke) in tri sorojence. Le kaj je boljšega kot utrjevanje vezi skozi branje skupnih dogodivščin zapisanih na straneh personalizirane knjige?


Iskanje zaklada

Ne glede na vreme (igra se lahko igra znotraj ali zunaj) je ta igra odlična za spodbujanje ekipnega sodelovanja! Otroci menjaje skrivajo namige, ki tekom igre vodijo do zaklada! Če potrebujete malce pomoči pri namigih, vam svetujemo, da si ogledate to stran (v angleščini). Za zaklad lahko izberete sladkarijo, posebno igračo ali drugo malo pozornost – pravzaprav kar koli vam pade na pamet!


Barvanje pobarvank

Ja, navadne pobarvanke so zabavne … ampak personalizirane pobarvanke Malih junakov jih prekašajo v vsakem pogledu! Pobarvanke otrokom pomagajo pri koordinaciji oči in rok, krepijo njihovo zmožnost osredotočanja ter spodbujajo kreativnost! Prenesite personalizirano pobarvanko za svoje malčke na tej povezavi in zabava se lahko prične!