Splošni prodajni pogoji

Splošno
Splošni pogoji veljajo od dne 12.9.2013 dalje in se lahko dopolnjujejo brez izrecnega obvestila. Vsak kupec in uporabnik spletne strani se je dolžan seznaniti s pogoji uporabe in nakupa. Spletno prodajo www.malijunaki.si izvaja HURRA STUDIOS, založništvo, d.o.o., Dunajska cesta 5, 1000 Ljubljana, v nadaljevanju prodajalec. Prodajalec je registriran v Poslovni register z matično številko 7213565000 in davčno številko SI20826826. Bančni račun pri NLB SI56 0201 0026 2195 040. Prodajalec je zavezanec za plačilo DDV. Ponudnika je mogoče kontaktirati pisno na naslovu podjetja, elektronsko na zivijo@malijunaki.si ali prek telefona na 051-777672.
Pravice intelektualne lastnine
Vse besedilo, grafika, uporabniški vmesniki, vizualni vmesniki, fotografije, logotipi, zvoki, glasba, umetnine in programska koda (skupaj "vsebina"), vključno z (vendar ne omejeno na) dizajnom, strukturo, izborom, izražanji, aranžmajem vsebine vsebovane na spletni strani je v lasti ali pod nadzorom podjetja Mali Junaki. Brez pisnega dovoljenja založništva Mali junaki je prepovedano reproduciranje, distribuiranje, javna priobčitev, predelava ali druga uporaba avtorskih del, objavljenih na spletni strani prodajalca, ali kateregakoli drugega dela spletne strani, v kakršnemkoli obsegu ali postopku, hkrati s kopiranjem, tiskanjem ali shranitvijo v elektronski obliki, v okviru določil Zakona o avtorskih in sorodnih oblikah. Uporabnik spletne strani oz. kupec se strinja, da ni upravičen do povračil v zameno za ideje. Zaradi konstantnega razvoja projekta se lahko zgodi, da prodajalec enako idejo prav tako razvija že sam. Vse informacije, ki so objavljene na spletni strani, npr. opisi knjig, starostna primernost, fotografije in predogled personalizirane knjige, so približne. Prodajalec si pridržuje pravico do manjših sprememb v opisu izdelkov, brez obveznosti obveščanja uporabnikov.
Cene izdelkov
Cene izdelkov na www.malijunaki.si so izražene v evrih in veljajo cene, tako kot tudi morebitni popusti ali ugodnosti, na dan oddaje naročila. Cena za nakup in poštnino je jasno vidna ob naročilu in na računu, ki ga prejmete v fizični obliki. Prodajalec v sistemu elektronskega trgovanja ne odgovarja za morebitno izgubo, ki jo povzroči prekinitev, sprememba, odstranitev ali nedostopnost storitev elektronskega trgovanja.
Način plačila
Kupec lahko prejete izdelke poravna po povzetju z gotovino ali s kartico dostavni službi GLS d.o.o.. V kolikor bodo na voljo dodatne možnosti plačila, bodo stranke o tem seznanjene z dopolnilom splošnih prodajnih pogojev.
Dostava
Prodajalec je dolžan naročeno blago dostaviti v roku 10 dni od naročila. V kolikor je ugotovljeno, da blaga objektivno ni mogoče dostaviti v obljubljenem roku, mora prodajalec kupca o tem obvestiti prek elektronske pošte ali telefona. Dostava v prazničnih dneh je lahko objektivno otežena. V primeru, da se naslov za dostavo razlikuje od naslova za plačilo storitve, bo prodajalec blago dostavil šele po poravnanih obveznostih kupca. Strošek hitre dostave znaša 4,90 €, navadne dostave pa 1,90 €, osebni prevzem je brezplačen. Ob prevzemu paketa kupec dostavljavcu ne plačuje dodatne provizije, temveč le znesek, ki je izrecno zapisan na računu in na paketu. Prodajalec paket preda dostavni službi GLS d.o.o. Dostavna služba opravlja dostavo paketov vsak delavnik med 8:00 in 16:00 uro- Dostavljavec kupca pred dostavo kontaktira s klicem ali SMS sporočilom. Paket z odkupnino lahko kupec dostavljavcu poravna z gotovino ali plačilno kartico. Dostavljavec kupca ni dolžan čakati na dogovorjenem naslovu, v kolikor kupec ni na voljo ob dogovorjenem terminu. V kolikor prvi poskus dostave ni uspešen, se je mogoče dogovoriti za ponovno dostavo, ki se dodatno ne zaračuna. Dostava je mogoča v območju Slovenije. Za dostavo izven Slovenije se mora kupec o možnostih dostave dogovoriti prek zivijo@malijunaki.si.
Naročilo
Pred oddajo naročila prodajalec povzame naročilo, s klikom na gumb Zaključi naročilo kupec uspešno zaključi naročilo in prejme potrditev uspešno oddanega naročila na elektronski naslov. Pred oddajo naročila ima kupec možnost predogleda celotnega unikatnega izdelka in se je dolžan s predogledom strinjati pred nadaljevanjem postopka. Pred oddajo naročila se kupec seznani in strinja s celotnimi pogoji poslovanja med prodajalcem in kupcem.
Ugodnosti in popusti
Različne ugodnosti in popusti niso združljivi. V enem naročilu je mogoče uveljaviti le eno vrsto ugodnosti. Ugodnosti, ki so v različnih prodajnih akcijah lahko na voljo, so: brezplačna poštnina, kupon s popustom, brezplačna darila v obliki pobarvank ali drugih izdelkov in ostale posebne ugodnosti, ki so predstavljene v posameznih akcijah. Kupec je do ugodnosti upravičen le, če je naročilo opravil v času posamezne prodajne akcije.

Promocijske kode so veljavne samo v času promocij preko marketinških e-mailov ali v Facebook oglasih. Promocijska koda, vezana na Black Friday (Črni petek), je veljavna izključno 23. novembra 2018 in je ni moč vnovčiti pred ali po tem datumu.

Za uveljavitev kode za popust dodajte želeni izdelek v košarico in v potrditvenem procesu pod rubriko ''Koda za popust'' vpišite svojo promocijsko kodo ter kliknite ''Shrani''.

V obdobjih znižanja cen za končno ceno velja znižana cena, na kateri ni mogoče koristiti dodatnih akcijskih popustov. Vse navedene cene izdelkov so v eur in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV).
Preklic naročila
Preklic naročila je mogoč do predaje personaliziranega izdelka v tisk in vezavo do konca delovnega dne, ko je bilo naročilo sprejeto. V kolikor preklic ni pravočasen, ima prodajalec pravico kupcu izstaviti račun v višini ene tretjine polne cene izdelka.
Pravica do odstopa od pogodbe
Kupec ima pravico odstopiti od pogodbe v 15 dneh od prejema blaga. Odstop je potrebno sporočiti na zivijo@malijunaki.si ali na HURRA STUDIOS, založništvo, d.o.o., Dunajska cesta 5, 1000 Ljubljana. Kot pravočasno obvestilo o odpovedi se upošteva datum oddaje pisma ali datum pošiljanja elektronskega sporočila. Prejeto blago je potrebno prodajalcu vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini v 15 dneh po tem, ko ste prodajalca obvestili o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Knjige ali drugo blago je potrebno vrniti v takem stanju, v kakršnem je bilo tedaj, ko vam je bilo izročeno, na naslov HURRA STUDIOS, založništvo, d.o.o., Dunajska cesta 5, 1000 Ljubljana.
Pravica do zavrnitve storitve
Prodajalec si pridružuje pravico, da v izjemnih primerih izdelkov ne dobavi. Kot izjemni dogodek se šteje tehnična omejitev, ki preprečuje izdelavo personaliziranega izdelka ali plačilna rizičnost kupca, ki je ocenjena na podlagi odločitve prodajalca. Prodajalec ima pravico preklicati naročilo v kolikor ne pridobi potrditve nakupa s strani kupca po telefonu ali elektronski pošti. Prodajalec je odstopu od pogodbe dolžan obvestiti kupca prek elektronske pošte ali telefona. V kolikor kupec ni podal pravilnih osebnih podatkov, prodajalec ni zavezan k obveščanju. Prodajalec ne odgovarja za izgubo, škodo ali stroške, ki bi nastali zaradi neizpolnitve ali zamude pri izpolnitvi obveznosti, do katere bi morebiti prišlo zaradi dogodka ali okoliščin izven nadzora prodajalca.
Obdelava podatkov
Prodajalec zagotavlja, da nikoli in na noben način ne bo zlorabil osebnih podatkov, razkritih preko spletne strani. Z opravljenim nakupom, prijavo na novice ali z uporabo Rojstnodnevnega opomnika se strinjate da prodajalec z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki, elektronskim naslovom in telefonsko številko za neomejeno časovno obdobje. Prodajalec zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Kadarkoli lahko pisno ali po telefonu zahtevate, da v 15 dneh trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja, ter vas o tem v nadaljnjih 5 dneh obvestimo na naše stroške. Prodajalec bo podatke nujne za dostavo posredoval podjetju General Logistics Systems, logistične storitve d.o.o., Cesta v Prod 84, 1129 Ljubljana (SI74531891; 1538217). Prodajalec bo podatke, potrebne za izdelavo in dostavo knjig posredoval podjetju Copigraf Faganelj d.o.o., Ulica Tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica (SI61644757; 1666673000).
Zadnja sprememba: 1.5.2017