Andersona .Paaka razveselil s knjigo Malih junakov

Živijo! Sem Filip, asistent v marketingu, pri Malih junakih. Vsakodnevno pripravljam vsebine za naša družbena omrežja, tako da je tale zgodba … Hja, lahko bi rekli zgodba zase. A kaj, ko je novička prepomembna, da bi jo zadržal zase. Naj vam povem zgodbo o eni izmed naših knjig – »The Adventures of Shine and Soul« (»Vajine najlepše dogodivščine Shine in Soul«) –, ki se je znašla v rokah Andersona .Paaka.

Običajen dan v pisarni

Bil je povsem običajen dan v pisarni – jutranja kavica, malce kosmičev … in nato sem ga zagledal! Anderson .Paak! Tukaj! UAU! Letos sem že obiskal njegov koncert na Dunaju in vedel sem, da te priložnosti ne gre izpustiti iz rok.

Vedno sem si želel spoznati tega unikatnega umetnika, ki z nenehnim nasmehom na obrazu širi pozitivno energijo. Res je nesporen vir navdiha in ker je bilo do koncerta še več kot dva meseca, sem imel dovolj časa za pregled vseh možnosti srečanja z njim.

Ker je oče dveh sinov, Shinea in Soula, se mi je porodila zamisel, da bi mu podaril našo knjigo »The Adventures of Shine and Soul«, ki govori o dogodivščinah, na katere so bosta mala junaka podajala v prihodnosti. Gre za personalizirano knjigo, za katero sem menil, da bo pozorno darilo, ki ga bo tako navdušilo, da bo služilo tudi kot moja vstopnica v zaodrje. Svojo idejo sem predstavil sodelavcem in vsi so bili takoj za! Pobrskal sem za podatki o njegovi družini, prebral nekaj intervjujev in nato ustvaril personalizirano knjigo zanj.

Le kako bi si pridobil vstopnice za zaodrje?

Seveda na koncert nisem želel priti nepripravljen, zato sem moral storiti, kar je v moji moči, da si zagotovim vstopnico v zaodrje pred koncertom. V stik sem stopil tudi z njegovimi managerji, a dlje kot do: »žal vam ne moremo pomagati« nismo prišli. Ha, menite, da me je to ustavilo? Naslednji poizkus je bil pri organizatorjih dogodka, ki so mi sprva odgovorili, da bodo poskusili urediti dostop, a so me po neštetih e-sporočilih obvestili, da mi žal ne morejo pomagati.

Bojni plan je znan!

Odločen sem bil, da bo knjiga priromala v njegove roke. Mora pristati v njegovih rokah! Kljub razočaranju sem vedel, da še nisem rekel zadnje. Spomnim se, kako sem si odločno rekel: »Če ne morem s knjigo v zaodrje, mu jo bom pač vrgel na oder.« In to se je na koncu tudi zgodilo, no, skoraj.

Prerinil sem se vse do prve vrste, kjer sem ostal ves čas koncerta. Neštetokrat sem mrzlično mahal s knjigo v upanju, da jo bo zagledal. In čez čas jo je! Njegova z grammyjem nagrajena pesem Bubblin’ se je ravno začela vrteti, ko se je približal občinstvu, in vedel sem, da je to trenutek, ki ga morem izkoristiti! S knjigo sem pomahal pred njim, pograbil jo je in moja naloga je bila opravljena.

Z besedami težko opišem občutke, ki so me prevevali v tistem trenutku, lahko pa rečem, da sem bil vzhičen. Navdušen je občutno premila beseda. Seveda sem upal tudi na skupno fotografijo, zato se mi po koncertu ni nikamor mudilo. Morda pa se bo po tem, ko mu pokažejo knjigo, vrnil na oder … A kaj, ko je eden izmed varnostnikov razblinil moj mehurček s podatkom, da so že zapustili prizorišče.

A vseeno od navdušenja nisem zaspal. Ležal sem v postelji, brskal po Instagramu, ko sem zagledal obvestilo (da, seveda imam vklopljena obvestila, ki jih prejmem ob novi objavi ali zgodbi!) »@anderson._paak je objavil novo zgodbo«. In potem v objavi zagledam knjigo, ki sem mu jo podaril! V kratkem posnetku pove: »Hvala tistemu, ki mi je podaril to knjigo. Slovenija. (JAZ SEM BIL, ANDY! JAZ!!!) Zares cenim; kako je prikupna!« Nemudoma sem zgodbo in izkušnjo delil s sodelavci, ki so bili navdušeni nad mojim uspehom.

NALOGA OPRAVLJENA!!!

Že zdaj nestrpno pričakujem naslednji koncert v Evropi, ki se ga bom zagotovo udeležil, ker se ga nikoli ne naveličam. Anderson, nekega lepega dne te bom spoznal in komaj čakam, da ta dan končno napoči.

Zaključil bom z navedkom svojega najljubšega raperja Jay Z-ja: ”Mama, uspelo mi je!”, nikakor pa ne sme manjkati malojunaški ”Hura”! 

Toliko z moje strani! Filip