Personalizirana velikonočna darila

Velikonočni običaji se razlikujejo od družine do družine, a eno je skupno vsem – združujejo!

Velika noč je prišla in odšla. Ponovno so naše trebuščke razveseljevale praznične dobrote, podružili smo se z nam najljubšimi, ”ta fina” oblačila, skrbno zložena že čakajo na naslednjo priložnost. S polnimi trebuščki in novo vnemo smo se vrnili na delovna mesta in v šolske klopi. V takšnih trenutkih radi strnemo svoje vtise o prazničnih dneh.

Ob številnih fotografijah, ki smo jih prejeli, smo ugotovili, da se velikonočne navade precej razlikujejo, a našli čudoviti skupni imenovalec – naše personalizirane knjige. Je treba posebej poudarjati, kako srečni in ponosni smo bili, da smo narisali nasmehe na otroške obraze?

Na fotografijah smo opazili tudi razlike v praznovanju velike noči v primerjavi s preteklostjo. Dobrote, ki dandanes krasijo naše mize, so še vedno tesno povezane s tradicijo, le da rdeče obarvane pirhe, prekajeno šunko, hren in orehovo potico nadomeščajo moderne različice: kokosova, lešnikova, makova, mandljeva, rožičeva in druge vrste potic; mesna štruca, različne torte, pite, pletenice, preste, polnjena jajčka itd. Uh, koliko dobrot, ki jih družine prilagodijo svojim brbončicam!

Več kot očitno pa je, da je velika noč praznik, ki z različnimi tematskimi aktivnostmi in obdarovanjem najbolj razveseljuje male junake. Ob lovu na velikonočne pirhe, kotaljenju pirhov, prenašanju jajc na žlici ali ciljanju pirhov s kovanci se zabava vsa družina od najmlajšega do najstarejšega. Presenečenja v velikonočni košarici pa nedvomno narišejo največje nasmehe na obraze najmlajših. Morda smo sicer malce pristranski (no, priznamo, smo), a menimo, da je personalizirana knjiga popolno darilo za vsako priložnost, ne le za popestritev velikonočne košarice. Zakaj popolno? Ker je unikatno, srčno, brezčasno … takšno, ki bo med platnicama za vedno hranilo nepozabne otroške spomine. Knjiga, ki navduši obdarovanca in njegovo družino!