Končno je tu knjiga tudi za mavrične družinice!

Preberite prvoosebno izkušnjo družine, v kateri v glavnih vlogah nastopata očka Carlo in Christian ter njuna mala junaka Juju in Seba.

S Christianom se pogosto sprašujeva, kako najinima dvojčkoma na najlažji način razložiti edinstveno identiteto naše družine. S težavo najdeva risanke in knjige, kjer družina glavnih junakov ni sestavljena na način, ki se v naši družbi dojema kot “tradicionalna družina”. Kar je za mnoge ljudi običajno, pri nas vedno za seboj potegne dodaten korak ali dva. V Združenih državah Amerike, kjer so istospolne družine že nekaj časa del družbene strukture, smo zbirali in brali knjige, s katerimi sta se dvojčka poistovetila, v Italiji pa nikoli nisva našla česa podobnega, kar bi zgodbo pripovedovalo skozi oči naše družine …

… do danes

Mali junaki so ravnokar izdali prvo knjigo, s katero se lahko poistoveti katera koli družina – v njej namreč lahko personalizirate tudi oba starša. Končno se tudi naša družina z dvema očkoma prepozna v številnih zgodbicah, ki si jih deliva z najinima malčkoma. V personaliziranih zgodbicah nastopata najina dvojčka, ki sta videti točno tako kot v živo, govorijo pa o nama s Christianom.

Vedno smo se počutili kot družina, pa čeprav sva jo je morala velikokrat braniti in upravičevati.
Zgodi se vsakič, ko ljudje dvomijo o najinih sposobnostih starševstva. In takrat, ko se moramo za vsako najmanjšo malenkost ukvarjati s stotinami papirjev, formularjev in obiskov upravne enote. Ko pride do najinih otrok, je papirologija povsem odveč, kajti prav vsak dan jima nudiva brezpogojno ljubezen, vseeno pa potrebujeta pomoč pri razumevanju naše realnosti, ki je mnogokrat drugačna od tiste, ki jo vidita pri svojih prijateljih v vrtcu ali parku, a to še zdaleč ne pomeni, da je kaj manj resnična.

In ta knjiga nama je in bo pri tem v neprecenljivo pomoč.

Knjigo si oglejte na povezavi in jo personalizirajte za svojo družino.
Hura za branje, hura za svobodo izbire biti, kar si želiš, in hura za vse družine.

Hvala, Mali junaki!