5 razlogov, zakaj so plišaste igrače koristne za vašega malčka

Večina ljudi se živo spomni svojih najljubših plišastih prijateljev iz otroških dni. Ti namreč igrajo pomembno vlogo pri odraščanju malčkov, spoznavanju nepoznanih družbenih situacij in novih čustev ter pri bralnem razumevanju! Predstavljamo vam 5 razlogov, zakaj so plišaste igrače, kot npr. naši novi crkljivi pliškoti, koristne za vašega malčka!


1. Prikupne plišaste premičnine

S plišastimi igračami si otroci pomagajo pri spoznavanju novih čustev, ki jih občutijo prvič. Ker je ves svet za njih popolnoma nov in nepoznan, so pliškoti odlični »kompanjoni«, s katerimi so lahko prijazni, na katere se lahko jezijo, s katerimi se lahko objemajo, z njimi učijo deliti igrače in mnogo drugih aktivnosti! Pomagajo se jim pripraviti na prve družbene stike.

2. So prepoznavni

Celo mi, odrasli, smo pogosto živčni in vznemirjeni, ko prvič vkorakamo v prostor, kjer ne poznamo nikogar. Zdaj pa si predstavljate, da ste stari dve leti. Vse okoli vas je popolnoma novo in neznano. Pliškoti tako v življenje vašega malčka vnesejo prepotrebno domačnost!

3. Pomagajo pri piljenju družbenih veščin

S tem, ko se vaši malčki učijo govoriti, rabijo tudi nekoga za pogovor – tukaj zopet nastopijo pliškoti! S pogovorom vaši malčki gradijo samozavest in empatijo do drugih.

4. Pomagajo pri pismenosti

Vaš malček lahko z novopridobljenimi jezikovnimi veščinami preizkusi svoje bralno razumevanje. Kdo je boljši poslušalec kot pliškoti? Nihče! Kot popolno popoldansko branje malčka priporočamo knjigo »Hura, Jakob! Uspelo ti je!«, ki govori o njegovih prvih mejnikih, prav tako pa vsebuje tudi 5 knjižnih junakov, ki jih ponujamo kot pliškote.

5. So najboljša bralna družba

Morda se vam zdi samoumevno, a pliškoti bodo kmalu po uvodnem spoznavanju postali malčkovi najboljši prijatelji. Pravzaprav je šola v zvezni državi Indiana v ZDA svojim učencem podarila plišaste igrače, ki naj bi jim malčki brali. Po enem letu branja s pliškoti so ugotovili, da se je bralno razumevanje otrok omenjene šole podvojilo!