Najlepša otroška knjiga … za mamice.

Pred tremi leti, ko smo Mali junaki v Sloveniji premierno predstavili prvo personalizirano knjigo, smo bili gotovi, da bo naše poslanstvo ravno to. Na področju otroške literature premikati meje in ubirati svojo, edinstveno pot znotraj branže, ki so ji mnogi prav zaradi izjemnega napredka tehnologije, napovedovali bridek konec.

Personalizirana otroška knjiga 2.0

Bilo je tri leta za tem, nekje poleti 2016, ko smo ekipa Malih junakov sedli za veliko mizo, prepolno jagodnega soka in bobipalčk. Bil je vroč dan, prevroč, da bi se mu po robu postavila naša klima. A ni nas motilo. Jagodnemu soku se je pridružil led in naše glave so se potopile v deželo brez meja. V domišljijo. Pred nami je bila ena sama naloga – zasnovati otroško knjigo, kot je na našem planetu še ni bilo.

Danes, več kot pol leta za tem, z velikim zanosom, ponosom in še večjim kozarcem jagodnega sokasporočamo, da nam je uspelo. Dovolite, da vam predstavimo, kot radi rečemo v naši deželi, “personalizirano otroško knjigo 2.0”.

mamica

V knjigi boste vi določili spol in ime otroka, hkrati pa tudi ime in vizualni izgled mamice.

Vi boste določili vsebino knjige

“Naš bi rad postal gasilec, imate kakšno knjigo o tem?”
“Naša sanja o tem, da bi postala baletka, boste imeli kakšno knjigo na to temo?”
“Pilot! Naš obožuje letala. Bo kakšna knjiga o tem?”

Pa smo jo naredili. Naslov naše nove knjige, ki izide že v mesecu marcu je Ko bo Miha velik za fantke in Ko bo Nika velika za punčke. No, seveda pa boste lahko tudi v tej knjigi vi določili ime glavnega junaka. Pa ne samo to. V tej knjigi boste določili tudi ime in izgled mamice in kar to knjigo naredi še najbolj posebno, sami boste lahko določali celo njeno vsebino. Kako? Berite dalje.

Vsaka mamice se, pa naj bo to čisto potiho ali pa na glas ob “babjem čveku” na kavici, spračuje, kaj bo njen malček, ko zraste? Bo poet? Bo popotnik? Bo zdravnik? Morda rock zvezda ali pa hipsterski programer? In ravno tukaj bomo vsem naročnikom knjige dali proste roke. Prav vi boste lahko namreč določili, katere bodoče potencialne poklice za vašega malčka boste vključili v vašo unikatno knjigo. Na voljo jih boste imeli zvrhan koš, izbrali pa boste tistih 10, ki vam bodo najbolj simpatični.

Kdo je knjigo napisal?

Drage mamice, se spomnite vseh tistih trenutkov, ko ste se raznežile ob skladbah, kot so denimo Poljubljena ali pa Pesek in dotik? Morda se spomnite še kakšne starejše, kot je Angel ali pa tiste prve z naslovom Dobra vila. Veste kaj imajo vse te skladbe skupine Tabu skupnega? Za vse izmed njih je besedilo, tiste sladke medene besede, napisal Iztok Melanšek in prav njega smo Mali junaki povabili k temu, da svoje najlepše besede za mamice in njihove malčke razlije še v to knjigo.

Izi-iza

Avtor knjige je Iztok Melanšek, verjetno vam, drage mamice, bolj poznan kot avtorj vseh najlepših besedil skupine Tabu. Ob njem pa Iza. <3

 

Do izida knjige je še nekaj malega manj kot en mesec, pred nami pa še ogromno dela. Tako da … hvala za vaš čas! Mi gremo veselo na delo. 🙂

Comments are closed.