Kako smo uspeli cene znižati za več kot 30 %

Mimo tega, da so naše knjigice dražje od tistih, ki jih lahko kupite v običajnih knjigarnah seveda ne moremo. In tega se pri Malih junakih dobro zavedamo. Verjetno pa ne veste, da smo v zadnjih 2 letih uspeli cene nekaterih naših knjig znižati tudi za več kot 30 %. “Pa saj to ni logično,” nam pravijo tisti, ki zagovarjajo, da morajo cene vedno gor in da inflacija pač ne gleda skozi prste. Nam pa se zdi prav luštno.

20161019_171317_20161020181012287-2

Ker smo znižali cene, je v letu 2016 v primerjavi s prejšnjim letom naše knjigice dobilo kar 300 % več malčkov.

Ko sva z Radotom pred dobrimi tremi leti sedela ob kavi in snovala še zadnje detajle takrat še zgolj koncepta Malih junakov, sva imela v glavi le eno – ustvariti slovenski izdelek, na katerega bova ponosna do onemoglosti in bova lahko njegovo kakovost v vsakem trenutku zagovarjala 120 %. Brez mašil, nepotrebnih medmetov in povešenih oči.

Da smo znižali cene in naše knjigice približali tako velikemu številu malčkov in njihovih staršev, ni bilo lahko. V postopek izdelave vsake unikatne knjige Mali junaki je vpletenih veliko strani. Vse od nabave papirja, tiskarskih barv, darilnih škatel, pa do zaposlenih deklic, ki se pridno javljajo na vaše telefonske klice in sporočila, odgovornih v marketingu in nenazadnje tudi naših dostavljavcev.

V vseh teh smo skozi našo 3-letno zgodovino uspešno vzbudili občutek, da Mali junaki strmimo k višnjim ciljem in da je naša želja delati dobro. Nekoga je bilo prepričati težje, nekoga lažje, vsi pa smo se na koncu strinjali, da lahko pri končni ceni naredimo postopne korake nazaj. V tiskarni smo optimizirali proizvodnjo vsake posamezne knjige, določili najboljše kanale za logistiko, zaposlili posameznike, ki delajo s srcem in jim ni težko spiti močne kave še po tem, ko sonce pade za horizont.

hurra-helden-personalisiertes-kinderbuch-geschenkidee-vorlesen-leben-mit-kindern-life-with-kids-lesen

Začeli smo pri ceni 35 eur, danes lahko določene knjige ponudimo že za 21 eur. 

Verjamem, da nas boste razumeli – če želi mlado slovensko podjetje preživeti, neskončno nižanje cen ni dolgoročno smotrna rešitev. Že res, da bi lahko zdržali kakšen mesec ali dva, a tudi mi, tako kot vi, plačujemo napihnjeno najemnino, čakamo v vrsti v super- in hipermarketih in si radi privoščimo kuhančka ob Melaniji (ojej :)).

Naša vizija je postati najprijaznejša svetovna založba personaliziranih otroških knjig. In prav zato smo neskončno hvaležni za vso vaše zaupanje in spodbudo. Pot do tja je dolga, prvi korak smo že naredili. Mali junaki smo se namreč že uspeno predstavili na nemškem, avstrijskem in italijanskem trgu, kjer so nas, kljub naši izredni previdnosti, sprejeli z odprtimi rokami. No, tu in tam se še vedno najde nekdo, ki na slovensko podjetje gleda kot na sovražnika iz drugega planeta, a kaj čmo. Tudi takšni od nas prejmejo lepo povratno sporočilo.

Mali junaki v leto 2017 vstopamo polni zagona in želja, da kot podjetje, ki deluje v majhni pisarnici sredi Ljubljane, uspe na svetovni trg ponesti najboljše otroške knjige, ki so nastale pod peresom izbranih slovenskih avtorjev in ilustratorjev.

Comments are closed.